Sat, Jan 7th, 2017

Despărțire definitivă: actualul Mitsubishi Lancer ne părăsește în luna august, fără a mai primi un înlocuitor

Mitsubishi a anunțat că va scoate din producție actuala generație a modelului Lancer în vara acestui an. Vestea proastă este că japonezii nu au planuri pentru un înlocuitor.

Prezent pe piață tocmai din 2007, Mitsubishi Lancer este unul dintre cele mai bătrâne modele existente în prezent în industria auto. Compacta japoneză are nevoie disperată de o nouă generație, dar se pare că nu o va mai primi.

Cel puțin așa susține un oficial Mitsubishi de peste Ocean. Don Swearingen, directorul executiv Mitsubishi America de Nord, a confirmat intenția companiei de a se despărți definitiv de modelul Lancer.

Producția actualei generații va lua sfârșit în luna august a acestui an, iar un înlocuitor nu se zărește la orizont. Întrebat dacă există potențial pentru un nou model compact, având în vedere noua legătură cu Alianța Renault-Nissan, Swearingen a declarat că nu vom mai vedea un nou Lancer.

”Pierdem puțin pentru că nu-l vom mai avea pe Lancer, ca să nu mai amintesc despre versiunea Lancer Evolution, dar planurile de a renunța la acest model existau de multă vreme. Cu mult înainte ca Mitsubishi să facă parte din familia Renault-Nissan”, a declarat Swearingen.

Introdus pentru prima dată în anul 1973, Mitsubishi Lancer a devenit de-a lungul anilor un model global. Cu toate acestea, vânzările sale au scăzut dramatic în ultimii ani de carieră, ceea ce a dus probabil și la decizia de a întrerupe definitiv ciclul de viață. Japonezii ar urma să se concentreze asupra SUV-urilor, un segment în care va introduce un nou model, poziționat între ASX și Outlander.

via motor1www.automarket.ro, foto: CarsGuide

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

All Rights Reserved