Tue, Apr 19th, 2016

Mitsubishi a creat un sistem de alimentare a casei, bazat pe i-MiEV

În virtutea crizei de energie cu care se confruntă Japonia, cei de la Mitsubishi au dezvoltat un sistem care poate să alimenteze toate cele nenesare unei case de la bateria unui i-MiEV.

Mitsubishi a dezvoltat un sistem de alimentare a casei penru clienţii de i-MiEV. În cazul în care posesorului unui i-MiEV i s-a întrerupt temporar furnizarea de energie electrică, acesta poate să-şi alimenteze casa cu energie electric direct de la vehiculul său electric. Cei de la Mitsubishi spun că sistemul poate să furnizeze necesarul de energie al unei case din Japonia pentru aproape o zi şi jumătate.

Sistemul va furniza o priză de 100 de volţi curent alternativ, care poate să alimenteze un dispozitiv de o putere maximă de 1.500 de waţi. Sistemul respectiv nu suportă mai mult de 15 amperi. Potrivit celor de la Mitsubishi, acesta poate să alimenteze chiar şi o maşină de spălat, dacă este cazul. Japonezii nu au specificat cum ar putea să alimenteze o casă întreagă prin intermediul acestui sistem. Capacitatea maximă a sistemului este valabilă doar dacă bateria lui i-MiEV este încărcată complet. La sarcină maximă (1.5 kW), bateria lui i-MiEV se va goli în 10.5 ore.

Noul dispozitiv va fi oferit până la finele acestui an pe piaţa din Japonia. Oficialii Mitsubishi nu au anunţat dacă vor introduce acest sistem şi pe alte pieţe, unde s-ar putea să nu fie necesar. În prezent, există o serie de invertoare de tensiune care pot oferi curent alternativ la 110/220 volţi de la priza de 12 volţi a unui automobil şi suportă aceeaşi putere maximă. În schimb, sistemul celor de la Mitsubishi consumă curent din bateria utilizată pentru deplasare, nu din bateria pentru accesorii.

Via | Allcarselectricwww.automarket.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

All Rights Reserved