Tue, Apr 19th, 2016

Mitsubishi ASX 2017

La doar cateva saptamani dupa lansarea sa, in premiera mondiala, la Salonul Auto de la Los Angeles, in luna noiembrie a anului trecut, versiunea restilizata a modelului ASX ajunge si in Europa, intruchipand o altfel de interpretare a noii identitati vizuale a MMC, prin intermediul conceptului Dynamic Shield.

Cu peste 900.000 unitati produse de la lansarea sa in 2010, ASX s-a dovedit a fi un real succes, la nivel mondial pentru Mitsubishi Motors Corporation (MMC), modelul fiind dezvoltat la momentul prielnic, cand segmentul SUV-urilor capata din ce in ce mai multa amploare.

Cu atat mai mult in Europa* – care reprezinta a 2-a sa piata globala, cu 216,485 unitati vandute din momentul lansarii si pana in prezent** – piata pe care modelul ramane cel de-al 2-lea cel mai bine vandut model al brandului nipon, dupa modelul Outlander (46,940 unitati pentru anul calendaristic 2015 sau + 28 %).

Bazandu-se pe aceasta fundatie solida, Mitsubishi Motors continua drumul catre succes, prin reinventarea constanta si adaptarea la trendurile pietelor, la cerintele clientilor precum si datorita propriei viziuni asupra evolutiei brandului.

Identitatea vizuala

Pentru o tranzitie cat mai lina catre noua sa generatie de autovehicule, Mitsubishi Motors ii confera modelului ASX 2017 noua sa identitate vizuala, prin conceptul “Dynamic Shield”.

Prevazuta la modelul Outlander PHEV Concept-S 2014, grila frontala Dynamic Shield simbolizeaza functionalitatea si siguranta aferente SUV-urilor Mitsubishi Motors, evidentiandu-se prin dungile cromate indraznete, pe fiecare parte a grilei de protectie, ce incadreaza cele 3 diamante, pentru a oferi logo-ului efectul 3D.

In cazul modelului ASX, bara de protectie fata a fost modificata pentru a putea fi implementate dungile cromate in timp ce sectiunea centrala a fost inlocuita cu cea a noului Outlander sau a conceptului eX.

In partea de sus, grila superioara este realizata din bare negre subtiri dispuse pe orizontala conectandu-se cu farurile si oferind astfel un aspect integrat.

Conform declaratiei domnului Tetsuro Aikawa (Presedinte al MMC) la Salonul Auto Geneva 2015: “Aceasta noua directie de design respecta (ne onoreaza) atat trecutul cat si filozofia “Forma urmeaza Functia”. Fiind inspirat dupa bara de protectie, prezenta de-a lungul timpului la modelul Pajero, acesta asigura o senzatie unica de protectie atat pentru pasageri cat si pentru masina in sine. In acest sens, noul design al partii frontale atesta mostenirea existenta pe partea de design precum si evolutia acestuia. Am denumit aceasta evolutie drept conceptul “Dynamic Shield”.”

In plus fata de aceasta noua parte frontala, specificatiile europene ale modelului ASX 2017 prevad, de asemenea, o antena fina de tip “rechin”, o tapiterie mult mai confortabila pentru bancheta din spate, precum si un nou material mai atractiv ce imbraca scaunele.

Aceste modificari se adauga celor mai recente imbunatatiri aduse modelului ASX construit pentru Europa:

– Motorizare noua 1.6 Turbo Diesel 114 ps (cu/ Auto Stop & Go, 6 M/T, fie 2WD ori 4WD)

– Revizia extinsa pana la 20,000 km

– Noi caracteristici (jante de 18″ din aliaj usor cu mai multe spite, accente de negru “piano black” pe volan, functia de auto-intunecare a oglinzii retrovizoare, etc,…) – disponibilitate in functie de piata & model.

sursa: www.mitsubishi-motors.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

All Rights Reserved