Tue, Feb 28th, 2017

Mitsubishi Eclipse Cross: imagini și detalii oficiale cu noul rival al lui Nissan Qashqai

Mitsubishi a dezvăluit oficial noul Eclipse Cross, un crossover de segment compact, care se va duela cu Nissan Qashqai. Spre mirarea multora, noul Eclipse Cross nu va scoate de pe piață actualul ASX.

După o serie de imagini de tip teaser și după ce ne-a explicat de unde vine numele, Mitsubishi a dezvăluit noul Eclipse Cross, un SUV de segment C, programat să intre în gamă anul acesta.

Chiar dacă mulți s-au grăbit să-i cânte prohodul lui ASX, crezând că noul Eclipse Cross este înlocuitorul său, crossover-ul japonez rămâne și el pe piață. Prin urmare, gama de modele 4×4 Mitsubishi în Europa va include Outlander, ASX și noul Eclipse Sport.

Așa cum anunțam și în trecut, Mitsubishi recunoaște că denumirea noului SUV este inspirată de celebrul coupe sportiv, pe care Mitsubishi l-a vândut până în urmă cu câțiva ani în Statele Unite: Eclipse Sport. Mitsubishi Eclipse Sport a fost comercializat în America între 1989 și 2012, reușind să atragă în total 1.4 milioane de clienți de-a lungul celor patru generații.

Designul presupune preluarea flosofiei Dynamic Shield, cu o grilă proeminentă, flancată de blocuri optice ascuțite. Posteriorul aduce o lunetă împărțită în două de un tub LED care va crea o prezență distinctă pe timp de noapte, împreună cu stopurile.

Conceptul vine și cu o culoare de caroserie unică, obținută printr-un proces special de vopsire.

Interiorul se va axa pe linii orizontale și pe o schemă de culoare care include negru și argintiu. Totul este animat de un ecran central sub forma unui tablete și de un Head-Up Display. Sistemul multimedia va oferi conectivitate Apple CarPlay și Android Auto, comenzi vocale și conexiune la internet.

Sub capotă se vor afla două propulsoare. Cei care preferă benzina vor primi un motor de 1.5 litri turbo, la pachet cu o transmisie CVT, echipată și cu un mod Sport. Cei care preferă dieselul vor avea la dispoziție un motor de 2.2 litri, cu injecție directă, asociat unei transmisii automate cu opt rapoarte.

Noul Mitsubishi Eclipse Cross va fi un model global. El va debuta pe străzile din Europa în toamna acestui an, urmând ca mai apoi să ajungă în Marea Britanie, Japonia, America de Nord și Australia.

sursa: www.automarket.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

All Rights Reserved