Wed, Mar 6th, 2019

Mitsubishi Engelberg Tourer: conceptul anticipează viitoarele SUV-uri și sisteme plug-in hybrid ale japonezilor

Mitsubishi a prezent conceptul Engelberg Tourer, care anticipează viitoarea direcție de design în segmentul SUV-urilor, dar și dezvoltarea unui sistem plug-in hybrid cu o autonomie electrică de 70 de kilometri.

Mitsubishi este prezentă la Salonul Auto de la Geneva cu conceptul unui SUV prin care încearcă să ofere o perspectivă asupra viitoarelor îmbunătățiri pe care le vor primi modelele constructorului japonez, atât din punct de vedere al designului, cât și al performanțelor sistemelor de propulsie.

Engleberg Tourer și-a primit numele după o stațiune de schi din Elveția și beneficiază de un design robust și impozant, care iese în evidență prin grila care include și părți mobile pentru a reduce forța de apăsare aerodinamică, ceea ce îmbunătățește eficiența.

De asemenea, producătorul japonez a optat pentru proiectoare de ceață LED și jante impozante despre care nu menționează însă ce dimensiuni au. Pe de altă parte, Mitsubishi nu a oferit detalii sau imagini despre interiorul noului concept.

Conceptul Mitsubishi Engleberg Tourer include un sistem de propulsie plug-in hybrid asemănător cu cel de pe Outlander. Astfel, există un motor pe benzină cu capacitatea de 2.4 litri care în cea mai mare parte acționează ca generator și trimite puterea către două motoare electrice, dintre care unul este amplasat pe axul frontal, iar celălalt pe axul din spate. Niponii nu spun însă nicun cuvânt despre puterea motorului termic sau a celor două motoare electrice.

Principala deosebire este că bateria de pe Engleberg Tourer are o capacitate de 20 kWh, care permite o autonomie electrică de până la 70 de kilometri conform standardului WLTP. Totuși, merită menționat că ambițiile declarative ale celor de la Mitsubishi sunt chiar mai mari: oficialii mărcii afirmau recent că viitoarea generație a lui Outlander PHEV va ajunge la o autonomie electrică cuprinsă între 80 și 100 de kilometri.

De asemenea, prin modul în care sunt așezate motoarele, Engleberg beneficiază de sistem de tracțiune integrală și de un sistem de cuplu vertorial capabil să frâneze individual rotile și să ajusteze rata de putere primită de la motoarele electrice.

Cu această ocazie, MItsubishi a prezentat și Dendo Drive House (DDH), un sistem care include un încărcător bi-directional, panouri solare și o baterie pentru uz casnic. Un astfel de sistem va fi disponibil în prima fază la dealerii Mitsubishi pentru a promova un sistem eficient pentru încărcarea unui vehicul PHEV acasă prin energie solară.

Via Mitsubishi www.automarket.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

All Rights Reserved