Tue, Mar 12th, 2019

Mitsubishi Outlander PHEV, cel mai vândut plug-in hybrid din Europa în 2018: al patrulea an consecutiv pe prima poziție

Mitsubishi a anunțat că Outlander PHEV a fost cel mai vândut plug-in hybrid din Europa și în 2018, pentru al patrulea an consecutiv. În total, începând din 2013, modelul s-a comercializat în peste 126.000 de unități.

Mitsubishi a anunțat în această săptămână o serie de informații interesante cu privire la succesul înregistrat de Outlander PHEV pe piața europeană.

Prima veste este reprezentată de faptul că Outlander PHEV a fost și în 2018 cel mai vândut model plug-in hybrid din Europa, performanță pe care a obținut-o pentru al patrulea an consecutiv.

Din păcate, constructorul japonez nu a dezvăluit și numărul exact de unități comercializate anul trecut pe Bătrânul Continent. În schimb, Mitsubishi a menționat că, între octombrie 2013 și ianuarie 2019, Outlander PHEV s-a vândut în 126.617 unități. De asemenea, japonezii afirmă că cele mai mari vânzări au fost înregistrate în Germania și Franța, două dintre cele mai importante piețe auto din Europa.

Pe de altă parte, Mitsubishi anunță că Outlander PHEV a devenit cel mai vândut model din întreaga gamă a constructorului japonez începând cu luna noiembrie a anului trecut.

În prima parte a anului trecut, Outlander PHEV a primit un facelift cu câteva îmbunătățiri minore de design, cum ar fi o grilă mai proeminentă și noi blocuri optice LED, în timp ce la interior există noutăți la nivelul scaunelor cu tapițerie din piele, a gurilor de ventilație și a altor elemente.

Cele mai importante noutăți s-au remarcat însă la sistemul de propulsie. Astfel, unitatea pe benzină de 2.0 litri care funcționează în ciclu Otto a fost înlocuită cu un motor de 2.4 litri care funcționează în ciclu Atkinson, iar aceasta oferă 135 CP și un cuplu maxim de 211 Nm. De asemenea, capacitatea acumulatorului a crescut cu 15%, de la 12 kWh la 13.8 kWh și asigură o autonomie electrică de 45 km.

Via Mitsubishi www.automarket.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

All Rights Reserved