Wed, Mar 2nd, 2016

Mitsubishi pune piciorul în prag: ”Ne concentrăm pe SUV-uri și abandonăm Lancer”

Mitsubishi a decis să schimbe macazul. Va renunța la mai multe modele actuale, printre care și Lancer. Japonezii privesc cu încredere spre segmentul SUV-urilor.

Deși Outlander și ASX au adus mulți clienți în showroom-urile Mitsubishi, constructorul japonez nu se așteaptă la o perioadă extrem de bună în următorii ani dacă nu își adaptează oferta.

Potrivit lui Osamu Masuko, președintele executiv al companiei Mitsubishi, gama de modele nu va arăta complet diferit în următorii ani. Oficialul japonez susține că modelele Galant și Lancer nu vor mai primi un succesor, principala cauză fiind lipsa resurselor financiare.

Masuko declară că producătorul pe care îl conduce a fost nevoit să ia această decizie din cauza unor incapacității de a dezvolta modele noi în regim propriu. Mitsubishi a încercat să caute parteneri viabili, însă nu a reușit să găsească o soluție potrivită pentru reducerea costurilor de dezvoltare.

În locul acestor modele, Mitsubishi se va concentra asupra unor SUV-uri de dimensiuni compacte și medii, încercând să profite de creșterea segmentului. Schimbarea de macaz va aduce un crossover cu aspect de coupe începând cu 2017. Acesta va fi poziționat între Outlander și ASX, modelele care țin în viață compania pe piața din Europa.

După acest crossover, Mitsubishi se va concentra pe noua generație a modelului ASX, programată să debuteze tocmai în 2019, după cum a confirmat chiar Masuko. ”Suntem puternici în segmentul SUV-urilor și a tracțiunii integrale. Și tocmai pe aceste două direcții vrem să ne concentrăm în viitor, pe piața din SUA. Am schimbat complet direcția și vom garanta mai multe resurse acelor segmente în care avem experiență.”

Oficialul a susținut și că linia de SUV-uri viitoare nu va fi completată de un succesor al lui Pajero, ideea unui asemenea model fiind abandonată din cauza preocupărilor pentru respectarea normelor de poluare. Totuși, în ciuda acestei preocupări, nici actualul i-MiEV, primul model electric Mitsubishi, nu va mai avea parte de un urmaș.

sursa: www.automarket.ro

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

All Rights Reserved